Thrill Blues Festival

Thrill Blues Festival

to
Trilj

Festival sa svojim programom upotpunjuje program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije. U srcu sezone, 05. srpnja Trilj postaje prijestolnica bluesa. Toga dana započinje Thrill Blues festival, a u Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa. Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.


Prvog dana, u petak 05.srpnja, ljubitelji bluesa moći će posjetiti radionicu Blues at School, edukativni blues sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa, izložbu fotografija u Muzeju Triljskog kraja, predstavljanje knjige u Gradskom kinu.


U subotu 06.srpnja u Gradskom kinu Trilj održati će se premijera dokumentarnog filma ''Od Lonjskog polja do Memphisa'', a predvečer kreće glavni glazbeni program Festivala.


Svi koji žele provesti cijeli dan u Trilju i doživjeti ga u punom sjaju mogu se okušati u raftingu, jahanju, biciklizmu te upoznati kulturnu baštinu Trilja i okolice kroz lokalitete: Utvrda Nutjak, Tvrđava Čavina, Grabske mlinice, Tilurij.