Istra

Razvijena unutrašnjost

Okružen kristalnim Jadranom, poluotok Istra oduševit će vas čarobnim prirodnim pejzažima koji se tijekom godine neprestano

izmjenjuju.

 

Obalni gradići kao što je Rovinj, s lučicama, ribarskim brodicama i uskim ulicama, odražavaju duh Sredozemlja, dok unutrašnjost

otvara mjesto zelenilu i plodnoj zemlji koja će vas podsjetiti na pejzaže u Provansi i Toskani.

ŽIVOT NIKADA NE STAJE

Kamo ići

1
POI image

Brijuni

Brijuni su otočna skupina koju čine dva veća i dvanaest manjih otočića uz jugozapadnu obalu Istre nedaleko od Pule.

2
POI image

Ekomuzej Batana

Ekomuzej Batana jedinstven je projekt očuvanja lokalne maritimne kulture Rovinja, temeljen na poštivanju tradicije, uvažavanju suvremenih društvenih potreba te sinergiji čovjeka i okoliša.

4
POI image

Amfiteatar u Puli

Amfiteatar u Puli najveći je spomenik iz 1. stoljeća poslije Krista, a bio je namijenjen za gladijatorske borbe. Danas je svjetski poznata koncertna i festivalska pozornica.

5
POI image

Avantura iz prošlosti: Dinopark Funtana

Dinopark Funtana is a fantastic destination for an exciting and authentic family day trip. Located in the very heart of Istria, only couple of minutes from Poreč. Outside under the shade of natural forest you can experience different adrenalin rides...

6
POI image

Buzet

Bijeli i crni tartuf koji raste u šumama u okolici Buzeta prava je delicija koja spada u sam vrh gastronomije.

7
POI image

Crkva sv. Eufemije u Rovinju

Crkva sv. Eufemije u Rovinju, koja dominira tim istarskim gradićem, jedan je od najljepših predstavnika baroka u Istri. Sveta Eufemija zaštitnica je Rovinja, a njezini ostaci čuvaju se u mramornom sarkofagu u crkvi.

8
POI image

Grožnjan i Motovun – srednjovjekovni istarski gradići

Ponosno uzdignuti na vrhovima brežuljaka iznad plodne doline rijeke Mirne, gradići Grožnjan i Motovun poznati su po arhitekturi, brojnim umjetničkim galerijama te glazbenim i filmskim događanjima. 

9
POI image

Hum – najmanji grad na svijetu

Taj srednjovjekovni gradić smješten je oko 14 kilometara jugoistočno od Buzeta. Središte je staroslavenskog pisma glagoljice i vrijednih fresaka iz 12. stoljeća. Sam gradić spomenik je srednjovjekovne urbane arhitekture i službeno je proglašen najmanjim gradom na svijetu! 

10
POI image

Kanfanar

Krenete li pješačkim, biciklističkim ili cestovnim pravcima u okolicu Kanfanara, otkrit ćete mnoge ljepote.

11
POI image

Labin – srednjovjekovni grad u Istri

Labin se smjestio na vrhu brežuljka, a posjetitelje poziva povijesnim pričama o rudarima i liku Matije Vlačića Ilirika te srednjovjekovnim ulicama koje se u ljetnim mjesecima pretvaraju u umjetničku pozornicu.  

12
POI image

Savudrija

Simbol Savudrije svakako je najviši svjetionik u Istri (36 m), ujedno i najstariji na Jadranu, koji plijeni svojom ljepotom.

13
POI image

Speleologija

Istarske su jame tople, s puno ukrasa i dosta zahtjevne pa je dobro imati iskusnog vodiča kada se kreće u upoznavanje istarskih spilja i jama.