Elitne destinacije za megajahte

Elitne destinacije za megajahte

Luksuz u hrvatskim vodama

Hrvatski Jadran nalazi se na rutama mnogih velikih jahti, najluksuznijih i najvećih plovila za razonodu današnjice, koje ugošćuju goste u potrazi za najvišom mogućom razinom i kvalitetom usluge. Budući da takvu kvalitetu i dobivaju pri posjetu Hrvatskoj, mnogi joj se redovito vraćaju. Iako Hrvatska obala nudi mnogobrojne mogućnosti za plovidbu, određene destinacije ipak su se više isprofilirale kao točke na kojima ćete redovito na vezu vidjeti blještave jahte.

 

Dubrovnik

Dubrovnik, planetarno popularan biser hrvatske turističke ponude s prepoznatljivim gradskim zidinama, podjednako privlači velike i male jahte, ali samo na palubi većih jahti moći ćete uživati u doručku s pogledom na Stari grad. Dubrovnik je ujedno i najjužnija velika hrvatska luka te idealno ishodište za početak plovidbe po Hrvatskoj.

 

Korčula

Korčula, srednjovjekovni grad smješten na poluotoku, kao da je neodvojiv od slike jahti vezanih pod njegovim utvrđenim zidovima. U neposrednoj blizini Korčule smješten je sjajan arhipelag zaštićen velebnim poluotokom Pelješcem sa sjevera, inače svetom zemljom hrvatskog vinarstva.

 

Hvar

Hvar je nezaobilazna destinacija za mnoge nautičare i nesumnjivo najpopularnije jahtaško odredište na Jadranu. Gotovo da nema jahte koja ne posjeti to mjesto poznato po svojoj arhitekturi, šarmu, gastronomskoj ponudi, noćnom životu i „proširenoj dobrodošliciˮ s Paklinskim otocima u neposrednoj blizini.

Luka Esenko

Split

Split je nekada bio tranzitna luka, a danas je turistički centar Dalmacije. Tu promjenu rado prate jahte koristeći se privezom i na novoizgrađenoj obali u centru grada. S 1700 godina starom Dioklecijanovom palačom i svim urbanim sadržajima velikoga grada, Split postaje nezaobilazna luka za mnoge jahte, nudeći i obilje dobre zabave njihovim gostima.

Šibenik

S prvom hrvatskom marinom za megajahte Šibenik je idealno ishodište za posjet obližnjem Skradinu i Nacionalnom parku Krka, ali jednako tako i obližnjem Nacionalnom parku Kornati. Duh prošlih vremena prožima ulice šarmantnoga staroga grada smještenog između četiriju tvrđava, a simbol grada i dragulj hrvatske kulturne baštine jest katedrala sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a.

 

Zadar

Zadar, stari hrvatski grad s dubokim urbanim korijenima, ispunjen povijesnim i modernim atrakcijama, smješten je sjeverno od Nacionalnog parka Kornati, a nalazi se na granici sjevernog i južnog Jadrana. Međunarodna zračna luka u neposrednoj blizini čini ga čestim ishodištem za plovidbe na sjever ili jug.

 

Rijeka

Rijeka, odnedavno popularna i kao zimski vez za velike jahte, svojom je prometnom povezanošću lako dostupna destinacija za početak plovidbe, dok obližnja opatijska rivijera i Kvarnerski zaljev nude odlične gastronomske i zabavne sadržaje kojima se koriste velike jahte. .

 

Nacionalni park Brijuni

Nacionalni park Brijuni, s „boutiqueˮ marinom i očuvanim otočjem, popularno je privezište za najluksuznija plovila zbog svoje prošlosti kada je bio omiljena ljetna rezidencija bivšeg diktatora. 

 

Rovinj i Poreč

Rovinj i Poreč, dva istarska gradića koji čine najčešće upotrebljavanu morsku granicu za velike jahte prema Italiji, uz gastronomske i zabavne sadržaje posjeduju šarm i ljepotu prepoznatljive na prvi pogled te su prava dobrodošlica za plovidbu u hrvatskim vodama.

Snovi sada mogu postati stvarnost, zaplovite Jadranom