Design hotel Navis

Design hotel Navis

Ljepota ujedinjuje svjetove suprotnosti

Jadran je čarobni komadić našeg planeta i jedno od rijetkih mjesta na kojima se još uvijek može iskusiti doživljaj staroga Mediterana, onog od tisućljetnih kamenih gradića, palača i ljetnikovaca davno nestale elite i jednostavnog života uz more i od mora. No nije baš sav Jadran takav, vječno jednak i drevan - postoje mjesta na kojima je njegova ljepota uokvirena suvremenim kontrastom. Design hotel Navis jedno je takvo mjesto.

 

Hotel Navis smješten je u slikovitoj, zelenoj uvali Preluk blizu Opatije i na samom kraju Istre, tamo gdje Jadran najviše zadire u obalu Hrvatske. Ovaj je zaljev poznat kao raj za surfere, zbog idealne jutarnje tramontane koju uzrokuje poseban oblik zaljeva, a sredinom prošlog stoljeća ovdje su se vozile motociklističke utrke. Nekoć su ovdje iz obale rasle tunere, visoke drvene promatračnice s kojih su ribari tražili jata jadranskih tuna. Sve je ovdje oduvijek neraskidivo povezano s morem, tim vječnim, plavim i zdravim svijetom koji pruža život, i ako ga pratite do krajnje točke zaljeva Preluk, dovest će vas ravno pred vrata hotela. I sâm hotel kao da ima kapetana - vlasniku je prezime Kapetanović i hotel je od samog početka njegova vizija i strast i uvijek ga se može vidjeti kako brine da svaki detalj bude na svom mjestu, od dočeka gostiju do izbora jela na jelovniku.

Hotel Navis je moderno moćno zdanje velikog hrvatskog arhitekta Idisa Turata, čvrstih linija armiranog betona i stakla koje odražava i u sebe uvlači boje okoliša. Iz svake sobe puca pogled na nepreglednu modrinu i otoke Krk, Cres i Lošinj. More je ovdje sve - katkad mirno i spokojno, katkad divlje od silovitog juga - i zato je neizbježno i u interijeru: vidimo mu brojne posvete u modrini zidova, ribarskim svićama umjesto lustera, nautičkim miljama ispisanim u prostoru i drugdje. A priroda je ovdje zaogrnuta suvremenim luksuzom - jedinstveni namještaj s potpisom, pomno odabrani dekor, udobnost skrojena prema standardima visokog dizajna i suvremena umjetnost na svakom koraku... Sve je to tek još jedna nota u sasvim skladnom suzvučju prirode i uzvišenog ljudskog duha koja prožima cijeli hotel.

 

Takav se kontrast može naći i u nadaleko cijenjenom restoranu hotela Navis, gdje chef velikom vještinom i preciznošću pretvara vrhunske i svježe domaće namirnice u remek-djela kulinarstva - a kad ovdje kažu da je nešto svježe, evo što to znači: škampar Željko tog jutra vršom vadi škampe iz dubina kvarnerskog zaljeva, s najboljeg mjesta za lov za koje znaju samo on i njegov nonić, pa u Navisovu kuhinju stižu još živi. I opet taj kontrast - ovdje se može kušati hrana koja je ulovljena na isti način kao prije tristo godina, ali bit će pripremljena s puno pažnje i vrhunskom vještinom koja poznate, tradicionalne okuse smješta u uzbudljivi kontekst suvremenog doba.

 

Svaki posjet hotelu Navis prilika je da se tradicija Mediterana i ovog kraja iskusi na novi, suvremeni način.

Design hotel Navis
Mjesto oštrih linija u mekom okružju zelenila i modrine, oaza suvremene umjetnosti i dizajna samo sedam metara udaljena od mora, superiorna kulinarska vještina koja svejednako ovisi o jutarnjem ulovu seoskih ribara... Hotel Navis je prilika da se iskusi ljepota koja ujedinjuje svjetove suprotnosti.

Kontakt

Ivana Matetića Ronjgova 10
Opatija
51416
Kvarner