Villa Dubrovnik

Villa Dubrovnik

Slavimo izvor života

O Dubrovniku je već puno toga rečeno, napisano i snimljeno. Očaravajuća vizura zidina ovog srednjovjekovnog grada nasuprot modrom Jadranu poznata je diljem svijeta, i mnogi ovamo hrle upoznati sve ljepote i iskustva koje im grad i okolica nude. Od toliko sjaja i blještavila, katkad je teško spoznati pravo srce Dubrovnika, onu jednu posebnu nit koja teče kroz vrijeme i suvremeni Dubrovnik povezuje s poviješću. Ta nit, to srce i izvor svog života Dubrovnika jest voda.

 

Nigdje to nije toliko jasno kao u Villi Dubrovnik. Ova luksuzna oaza za putnike koji od svog odmora zahtijevaju apsolutno savršenstvo, smještena je na stijeni iznad mora, s pogledom na zidine grada, otok Lokrum i nepregledno plavetnilo mora, prve od mnogih voda koje ovdje život znače. Iako se nalazi svega desetak minuta hoda od samog užurbanog srca Starog Grada, Villa Dubrovnik okružena je potpunim mirom, spokojem i bezvremenskom pjesmom valova. I prozor vaše sobe otvoren je prema tom vječnom plavetnilu, najljepšoj kulisi za svaku vrstu slavlja i svečanosti.

Drugi trag vode koja teče kroz povijest Dubrovnika naslućuje se već u predvorju Ville, gdje goste dočekuje vodeni zid s kojeg se mršte maskeroni, prepoznatljive groteskne maske. Tekuća voda ovdje je oduvijek bila svetinja. Prvi je vodovod izgrađen još 1438. i čuvan je strogim zakonima. Sam je grad i danas pun drevnih bunara i ako se upustite u istraživanje skrivenih kutaka ovog slikovitog grada, pronaći ćete ih. Svaki će vam ispričati tisuću priča, čak i oni manje poznati od slavne Onofrijeve fontane. Da, i na njoj su maskeroni, i opet se mršte ali ne treba ih se plašiti jer prema predaji, maskeroni žele dobrodošlicu dobrim ljudima i svijet čuvaju od zla. Pratit će vas kroz cijeli grad i puno ih je u zidu koji vodi do Ville Dubrovnik, radije se naviknite!

 

Treća voda koja se ovdje slavi jest voda pročišćenja. Za njom ne morate ići daleko, možete je pronaći već u brojnim luksuznim tretmanima spa centra Ville Dubrovnik koji slavi blagotvorna svojstva vode. Ipak, neki će reći da na svijetu ne postoji spa koji opušta bolje od Jadrana - takvima Villa Dubrovnik nudi privatnu plažu s pogledom koji ostavlja bez daha i gostima na raspolaganje stavlja luksuzni gliser za istraživanje slikovitih uvala i plaža u okolici.

Hotel Villa Dubrovnik
A na kraju dana kad se, srca punog iskustava, boja i mirisa, sjedne na terasu Ville uz birano vino i gurmansku večeru koju je za vas pripremio vrhunski chef, opet je pred vama i oko vas voda - more koje modri dokle vam pogled seže i kupa vas umirujućim šumom valova. Ovo je mjesto za promišljanje i za uživanje, usred raskoši a bogato jednostavnošću, mjesto na kojem se slavi izvor života - voda.

Kontakt

Vlaha Bukovca 6
Dubrovnik
20000
Dalmacija – Dubrovnik