Zagreb – koncentracija medicinskog iskustva i znanja

Zagreb – koncentracija medicinskog iskustva i znanja

Grad Zagreb, koji neki nazivaju Bečom u malom i gradom sa srcem, nije samo milijunsko političko, poslovno, financijsko i upravno središte već i šarmantan grad poznat po gostoljubivosti, povijesnim znamenitostima i brojnim događanjima.

Zagrebačke ulice i trgovi, mjesto za promenadu, uživanje u kavi, druženje i poslovne sastanke odišu dinamičnom kombinacijom mediteranske srdačnosti i sjevernjačke poslovnosti što mnoge osvaja na prvu.

Zagreb
Zoran Jelača
Zagreb

Zagreb se ponosi brojnim zelenim površinama kojima se posebna pozornost posvećuje još od druge polovine 19. stoljeća. Tada je donesen urbanistički plan uređenja Donjeg grada, koji je uključivao i Lenucijevu potkovu, reprezentativnu urbanističku cjelinu koja se sastoji od niza trgova i parkova u Donjem gradu u Zagrebu. Parkovi Zrinjevac, Maksimir, Ribnjak i Botanički vrt neke su od zelenih oaza u kojima možete predahnuti od istraživanja skrivenih gradskih kutaka i prepustiti se umirujućem šuštanju krošanja.

 

Ishodište bogata medicinskog znanja i iskustva generacija hrvatskih liječnika jest Medicinski fakultet u Zagrebu, međunarodno priznata visokoobrazovna ustanova, koja 2017. godine obilježava 100. obljetnicu utemeljenja.

Upravo je zagrebački Medicinski fakultet osnovao sve medicinske fakultete u Hrvatskoj i većinu onih u susjednim zemljama u regiji te time omogućio testiranje i uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka u mnogim zdravstvenim ustanovama. Iz Zagreba dolazi i osvajač prestižne titule medicinskog Oscara u oftalmologiji u 2015.

Zagreb, dental
Hrvoje Serdar

S obzirom na povijesnu tradiciju i koncentraciju znanosti i znanja u medicini, u Zagrebu i njegovoj okolici djeluju mnoge priznate zdravstvene institucije koje se bave oftalmologijom, ortopedijom, estetskom kirurgijom, dermatologijom, kozmetologijom, ali i liječenjem bolesti putem ugodnog i bezbolnog procesa udisanja hiperbaričnog kisika pri povišenom tlaku u barokomorama.

 

Zagreb je značajna i brzorastuća destinacija dentalnog turizma. Niz dentalnih centara i poliklinika nudi širok raspon usluga iz područja protetike, implantologije, ortodoncije te ostalih stomatoloških grana uz primjenu najsuvremenijih tehnologija.